Lentävä lähtö ja uusinta lähtö

Lentävä lähtö ja uusinta lähtö

ViestiKirjoittaja Administrator » 22.11.2017 14:43

Lentävä lähtö:

Useissa sarjoissa kisoihin lähdetään ns. Double file rolling startilla. Suomeksi tämä tarkoittaa lentävää lähtöä kahdesta jonosta.

1. Kisan startti sekä lämmittelykierros
-Kun lämmittelykierrokselle lähdetään, odotetaan aina rauhassa edelläolevan lähtöä jonka jälkeen lähdetään rauhakseltaan perään. Pidä mielessä että kummalla puolella starttiruudukkoa olet ja kuka on lähtöruudussa suoraan edessä.
-Lämmittelykierros ajetaan yhdessä jonossa. Edellämenevään pidetään väliä noin 5-8 autonväliä ja lämmitetään renkaita. Ole valppaana ettei tarvitse tehdä äkkijarrutuksia ja ennakoi. Jos lämmittelykierroksella tekee mokan, se on typerää. Turva-auto ajaa yleensä maksimissaan noin 140 km/h vauhtia.

2. Lähtö ja sitä edeltävät toimet

-Kierroksen loppuvaiheessa turva-auto karkaa ryhmältä ja kisan johtaja määrää tahdin. Vauhti on yleensä noin 70-90 km/h ja kahteen jonoon siirrytään yleensä ennen viimeistä mutkaa. Pidä mielessä kummalla puolella lähtöruudukkoa olit. Jos olit vasemmalla niin ryhmityt vasemmalle puolelle ja vice versa.
-Välit jonossa supistuvat vajaaseen autonmittaan ja nopeus on edelleen ennen vihreää lippua 70-90 km/h paikkeilla. Pyri pysymään suurinpiirtein samassa tasossa vieressä olevan auton kanssa. Ennen lähtösuoralle tuloa on turboautoilla hyvä pitää ahtopaineet ylhäällä jarrua vasten, eli kaasu pohjassa ja säädät nopeutta jarrulla.
-Kun vihreä lippu heilahtaa ei tarvitse tehdä mitään muuta kuin nostaa jarrupoljin ja ampaista matkaan. Starteissa on yleensä tapana ettei ennen maalilinjaa saa ohittaa ja tämä sääntö on ehdoton!
-Nappaa muutama päänahka startissa ja mene varovasti ensimmäinen mutka niin kisan alku on hyvässä vaiheessa.

HUOM! Nämä toimintatavat ovat yleisiä, mutta sarjojen säännöissä voi olla erilaisia tarkennuksia varsinkin käytettävien nopeuksien suhteen. Pidä pää kylmänä äläkä tee mitään tyhmää.

Uusintalähtö

Uusintalähdöissä toimet ovat hyvinkin samankaltaiset mutta niihin lähdetään yhdestä jonosta. Säännöissä on aina sarjakohtaisia tarkennuksia, mutta yleensä uusintalähdöissä saa ohittaa jo ennen maalilinjaa.
Administrator
Ylläpitäjä
 
Viestit: 9
Liittynyt: 22.11.2017 13:48

Paluu Lentävä ja uusintalähtö

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron